Infolinia: 889 133 333

Passata pomidorowa to niezastąpiony składnik nie tylko wśród oddanych miłośników kuchni włoskiej. Okazuje się bowiem, że możemy wykorzystać ją na wiele różnych sposobów. Po pierwsze, passata pomidorowa w butelce doskonale nadaje się do przyrządzania aromatycznych sosów (nie tylko do pizzy). Po drugie, niniejszy produkt warto wykorzystać podczas gotowania zup. Po trzecie, passata pomidorowa idealnie podkreśla smak przygotowywanych przez nas zapiekanek makaronowych. Po czwarte, trudno wyobrazić sobie bez niej gotowanie oryginalnego włoskiego spaghetti.

Warunki przechowywania:Passatę pomidorową w butelce należy przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, na przykład w szafce kuchennej lub w domowej spiżarni. Po pierwszym zastosowaniu, passatę należy przechowywać szczelnie zamkniętą w lodówce. Zgodnie z zaleceniami producenta, wskazane jest spożycie produktu w ciągu 3 dni od jego otwarcia. Niemniej jednak, produkt można przechowywać dłużej, jeśli jest szczelnie zamknięty.


Skład: włoskie pomidory – 99,5%, sól.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml

Wartość energetyczna –149kJ / 36kcal;

Tłuszcze – < 0,5g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe:<0,1g;

Węglowodany – 5,1g, w tym cukry: 4,5g;

Białko –1,6g;

Sól – 0,5g.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów