Infolinia: 889 133 333
Smak z nutami pralinek wraz z łagodną kwasowością  pozostawia na podniebieniu słodki posmak czosnku. Jego kolor wynika z procesu naturalnego starzenia w specjalnie skonstruowanych komorach o kontrolowanej temperaturze i wilgotności.

Do produkcji wybieramy czosnek z upraw ekologicznych od certyfikowanych producentów "Czosnkowej Spółdzielni Rolniczej"

Czarny czosnek: naturalny, bez wzmacniaczy smaku produkowany przy użyciu naturalnej metody fermentacji, która odbywa się przez długi czas w wysokich temperaturach i przy dużej wilgotności. Cukry i aminokwasy czosnku wytwarzają "melanoidyny", które odpowiadają za jego czarny kolor.
Poziom S-allilo-cysteiny w czarnym czosnku wzrasta od 4,3 do 6,3 razy podczas fermentacji, ma on działanie przeciwbakteryjne i antybiotyczne.

Korzyści z czarnego czosnku:
Poprawiony poziom cholesterolu we krwi, działanie przeciwzapalne i przeciwgrzybicze.
Najnowsze badania wykazujące działanie ochronne przed poważnymi chorobami.

SmakNaturalna fermentacja nadaje czarnemu czosnkowi aksamitną, miękką konsystencję.
Słodko-dymny smak śliwki i lukrecji. Nadaje się do sosów, makaronów lub risotto, jako sos do sałatek, zup, a także do marynowania mięsa i ryb.

Producent: Stelios Black Garlic

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów