Ja Pierniczę to doskonały mus jabłkowy z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych, które świetnie sprawdzają się nie tylko podczas przygotowywania świątecznych smakołyków. Oto kilka naszych propozycji na to, jak wykorzystać mus „Ja Pierniczę!” w swojej codziennej kuchni.
- Dodaj mus jabłkowy do tostów pełnoziarnistych posmarowanych chudym twarogiem. W ten sposób z łatwością przygotujesz nie tylko smaczne, ale także pełne zdrowia śniadanie;
- Użyj musu „Ja Pierniczę!” jako nadzienia do świątecznych rogalików przygotowanych na bazie chrupkiego ciasta;
- Przygotuj doskonałe w smaku naleśniki oraz gofry pełnoziarniste z dodatkiem tego niezwykłego musu jabłkowego.
Warunki przechowywania: Mus jabłkowy „Ja Pierniczę!” marki MAŁE SZCZĘŚCIA należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu słoiczka, mus należy przechowywać wyłącznie w lodówce. Pamiętaj o tym, aby spożyć produkt przed upływem terminu zdatności do spożycia, który został podany na opakowaniu.
Skład: jabłko – 77%, kakao (niskotłuszczowe) – 10%, miód pszczeli (wielokwiatowy) – 9%, przyprawy korzenne – 4% (ziele angielskie, goździki, kminek, kolendra, cynamon, gałka muszkatołowa, majeranek, papryka, gorczyca, liście laurowe).
UWAGA! Do przygotowania 100 g musu owocowego zużyto aż 140 g soczystych jabłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 920 kJ / 220 kcal;
Tłuszcz – 11,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g;
Węglowodany – 27,0 g, w tym cukry: 21,0 g;
Białko – 0,7 g;
Sól – 0,07 g.