Soczotto (soczewica i warzywa) to doskonała propozycja dla wszystkich tych osób, które w ferworze codziennych obowiązków niejednokrotnie zapominają o spożyciu pełnowartościowego posiłku. To danie przygotujesz w łatwy i szybki sposób. Wystarczy, że zalejesz je 200ml gorącej wody, a następnie odstawisz pod przykryciem na około 5 minut i gotowe.
Warunki przechowywania: Soczotto(soczewica i warzywa) należy przechowywać w suchym, chłodnym i wolnym od działania promieni słonecznych miejscu (najlepiej w szafce kuchennej lub w domowej spiżarni). Pamiętaj o tym, aby spożyć produkt przed upływem daty ważności podanej na opakowaniu.
Skład: zielona soczewica (instant) – 56%, suszona dynia – 21%, suszona cebula – 7%, suszone pomidory – 7%, pestki dyni, zestaw wybranych przypraw, sól morska. UWAGA! Produkt może zawierać śladowe ilości selera oraz orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g PRODUKTU
Wartość energetyczna – 1427kJ / 340kcal;
Tłuszcze – 4,4g: w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,9g;
Węglowodany – 51g: w tym cukry – 10,7g;
Błonnik – 9,6g;
Białko – 19,6g;
Sól – 1,02g;
Żelazo – 7,5mg (54% dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych dla osoby dorosłej – RWS).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 1. PORCJI (70g)
Wartość energetyczna – 999kJ / 238kcal;
Tłuszcze – 3,1g: w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,6g;
Węglowodany – 36g: w tym cukry – 7,48g;
Błonnik – 6,7g;
Białko – 13,7;
Sól – 0,71g.
Żelazo – 5,25mg (38% dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych dla osoby dorosłej – RWS).