Mieszanka bezglutenowa na gofry marki Pięć Przemian to doskonały sposób na przygotowanie smacznego deseru i to nie tylko dla tych osób, które zmagają się z problemem celiakii. Produkt ten pozwala na przygotowanie niezwykle smacznych i chrupiących gofrów, które najchętniej spożywamy w towarzystwie świeżych owoców i bitej śmietany. Mieszanka bezglutenowa na gofry jest łatwa w przygotowaniu - wystarczy dodać do niej 1 jajko oraz około 300 ml wybranego mleka (może to być mleko roślinne). Następnie wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i przelej odpowiednią ilość ciasta do gofrownicy.
Warunki przechowywania: Mieszankę bezglutenową na gofry marki Pięć Przemian należy przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, na przykład w szafce lub spiżarni kuchennej. Aby chronić ją przed szkodliwym wpływem moli, zawsze przechowuj mieszankę w szczelnie zamykanym pojemniku.
Skład: Mieszanka mąk bezglutenowych (mąka ryżowa, mąka owsiana), maranta trzcinowa, tapioka, erytrytol (substancja słodząca), kamień winny (regulator kwasowości), soda oczyszczona (substancja spulchniająca), sól kłodawska, cynamon, kardamon.
Uwaga! Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml PRODUKTU
Wartość energetyczna – 815kJ / 195kcal;
Tłuszcze – 2,8g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,8g;
Węglowodany – 37g, w tym cukry: 2,3g;
Błonnik – 2g;
Białko – 5,7g;
Sól – 0,7g.