Infolinia: 889 133 333

Mieszanka bezglutenowa do pizzy to prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników tego włoskiego przysmaku. Co najważniejsze, jest ona niezwykle łatwa w przygotowaniu. Wystarczy dodać do niej około 200 ml ciepłej wody, 2 łyżki oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę miodu lub cukru trzcinowego. Następnie, należy dokładnie wymieszać wszystkie składniki i zagnieść ciasto przy pomocy dłoni. Gotowe ciasto należy przykryć ściereczką i odstawić na minimum 60 minut. Po upływie odpowiedniej ilości czasu należy ponownie zagnieść ciasto, uformować pizzę, nałożyć na nią ulubione dodatki, a następnie piec całość przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 250°C.

Warunki przechowywania: Mieszankę bezglutenową do pizzy marki Pięć Przemian należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Aby strzec produkt przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych (np. moli kuchennych) należy zawsze przechowywać go szczelnie zamkniętym.

 


Mieszanka bezglutenowa do pizzy 250g - Pięć Przemian: Wartości odżywcze


Skład: bezglutenowa mąka ryżowa, tapioka, łuska babki jajowatej, suche drożdże, sól himalajska, maranta trzcinowa.

Uwaga! Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml PRODUKTU

Wartość energetyczna – 1327kJ / 328kcal;

Tłuszcze – 6,9g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,1g;

Węglowodany – 61g, w tym cukry: 3,3g;

Błonnik – 2,8g;

Białko – 3,7g;

Sól – 1,4g.

*Wartość odżywcza produktu wyliczona jest dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (o wartości 20g) oliwy i 1 łyżeczki (o wartości 12g) miodu.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów