„Produkujemy i oferujemy naszym Klientom tylko produkty, które spożywamy my i nasze dzieci"
Oliwa "Ziro Sitia" wczesnego zbioru powstaje z owoców drzew oliwnych odmiany Koroneiki. Nasze gaje oliwne znajdują się w granicach Światowego Geoparku UNESCO w górzystych obszarach wschodniej Krety w miejscowości ZIROS SITIAS. Obszar ten charakteryzuje się specjalnym mikroklimatem, naszą oliwę możemy oznaczać symbolem "chroniona nazwą pochodzenia Sitia Lassithi Kreta". Oliwki uprawiamy w sposób tradycyjny, z zachowaniem szacunku do środowiska.
Bardzo niski poziom kwasowości, a przede wszystkim znakomity profil smakowy oraz cenne aromaty to właśnie nasza oliwa. Duża zawartość polifenoli nadaje jej delikatny gorzko – ostry smak z nutą owocową. Nasza oliwa ma kolor złotozielony i armat ziół, świeżo skoszonej trawy, karczocha, zielonego banana, zielonego jabłka, liści pomidora. Nadaje się idealnie do sałatek, ryb, ziemniaków i mięsa.
Producent: ZIRO Sitia
Oliwa "Ziro Sitia" wczesnego zbioru powstaje z owoców drzew oliwnych odmiany Koroneiki. Nasze gaje oliwne znajdują się w granicach Światowego Geoparku UNESCO w górzystych obszarach wschodniej Krety w miejscowości ZIROS SITIAS. Obszar ten charakteryzuje się specjalnym mikroklimatem, naszą oliwę możemy oznaczać symbolem "chroniona nazwą pochodzenia Sitia Lassithi Kreta". Oliwki uprawiamy w sposób tradycyjny, z zachowaniem szacunku do środowiska.
Bardzo niski poziom kwasowości, a przede wszystkim znakomity profil smakowy oraz cenne aromaty to właśnie nasza oliwa. Duża zawartość polifenoli nadaje jej delikatny gorzko – ostry smak z nutą owocową. Nasza oliwa ma kolor złotozielony i armat ziół, świeżo skoszonej trawy, karczocha, zielonego banana, zielonego jabłka, liści pomidora. Nadaje się idealnie do sałatek, ryb, ziemniaków i mięsa.
Producent: ZIRO Sitia
- Gatunek oliwek: Koroneiki
- Region pochodzenia: Kreta, Lasiti, Sitia
- Kwasowość: 0,32%
- Wysoko polifenolowe: Nie
- Polifenole: nie określono / brak badania
- Wczesny zbiór: Nie
- Oliwa niefiltrowana: Nie
- Oliwa smakowa: Nie