Oliwa Ellis Farm Extra Virgin pochodzi z rodzinnego gaju oliwnego, zlokalizowanego w samym centrum Krety w rejonie Agia Varvara na południe od Heraklionu.
Drzewa oliwne odmiany Koroneiki rosną w dziewiczych górskich terenach na wysokości ponad 600 m n.p.m.
Zaraz po wytłoczeniu oliwa przetaczana jest do wypełnionych azotem zbiorników ze stali nierdzewnej i przechowywana w stałej temperaturze 12-15 oC. Dzięki swojemu profilowi lipidowemu jest podstawowym źródłem tłuszczy w diecie osób świadomie dbających o zdrowie.
Właściwe podejście do uprawy, zbiorów i poszczególnych etapów przetwórstwa, sprawia, że oliwy Ellis Farm wyróżnia niespotykany charakter, bukiet, balans oraz bogactwo składników prozdrowotnych. Perfekcyjnie zbalansowana goryczka i pikantność świetnie dopełnią smak przyrządzanych potraw.
Producent: Ellis Farm
Drzewa oliwne odmiany Koroneiki rosną w dziewiczych górskich terenach na wysokości ponad 600 m n.p.m.
Zaraz po wytłoczeniu oliwa przetaczana jest do wypełnionych azotem zbiorników ze stali nierdzewnej i przechowywana w stałej temperaturze 12-15 oC. Dzięki swojemu profilowi lipidowemu jest podstawowym źródłem tłuszczy w diecie osób świadomie dbających o zdrowie.
Właściwe podejście do uprawy, zbiorów i poszczególnych etapów przetwórstwa, sprawia, że oliwy Ellis Farm wyróżnia niespotykany charakter, bukiet, balans oraz bogactwo składników prozdrowotnych. Perfekcyjnie zbalansowana goryczka i pikantność świetnie dopełnią smak przyrządzanych potraw.
Producent: Ellis Farm