Produkowana ze słynnej odmiany oliwek Koroneiki przez rodzinną firmę na Peloponezie. Charakteryzuje się intensywna owocowością, lekką goryczką i pieprznym posmakiem. Idealna do codziennego użytku
E-LA-WON podtrzymuje tradycję od pokoleń. Nasza oliwa jest wynikiem wielu dziesięcioleci doświadczeń. Jakość naszych produktów to dziedzictwo naszych dziadków, a pięć pokoleń tradycji nauczyło nas szacunku dla darów natury. Naszym celem jest oferowanie oryginalnej oliwy E-LA-WON, tak czystej jak 3500 lat temu. Nasze gaje oliwne znajdują się tuż obok starożytnych Mykenów, uprawiamy je sposób przyjazny dla środowiska, jednocześnie chronimy ekosystem przed zanieczyszczeniami i czynnikami chemicznymi. Wierzymy, że dobry produkt powinien być opakowany w odpowiedniej jakości butelki, stąd niepowtarzalny wygląd naszych produktów. Oliwy E-LA-WON zdobyły uznanie niemal na całym świecie, rokrocznie wygrywając wiele prestiżowych konkursów.
Producent: E-LA-WON
E-LA-WON podtrzymuje tradycję od pokoleń. Nasza oliwa jest wynikiem wielu dziesięcioleci doświadczeń. Jakość naszych produktów to dziedzictwo naszych dziadków, a pięć pokoleń tradycji nauczyło nas szacunku dla darów natury. Naszym celem jest oferowanie oryginalnej oliwy E-LA-WON, tak czystej jak 3500 lat temu. Nasze gaje oliwne znajdują się tuż obok starożytnych Mykenów, uprawiamy je sposób przyjazny dla środowiska, jednocześnie chronimy ekosystem przed zanieczyszczeniami i czynnikami chemicznymi. Wierzymy, że dobry produkt powinien być opakowany w odpowiedniej jakości butelki, stąd niepowtarzalny wygląd naszych produktów. Oliwy E-LA-WON zdobyły uznanie niemal na całym świecie, rokrocznie wygrywając wiele prestiżowych konkursów.
Producent: E-LA-WON
- Certyfikat BIO Nie
- Opakowanie: puszka
- Gatunek oliwek: Koroneiki
- Region pochodzenia: Peloponez
- Wysoko polifenolowe: Nie
- Polifenole: nie określono / brak badania
- Wczesny zbiór: Tak
- Oliwa niefiltrowana: Nie
- Oliwa smakowa: Nie