Oliwa pochodząca z zielonych, niedojrzałych oliwek gatunku 50% Lianolia (Prevezana) i 50% Koroneiki, zbieranych i wyciskanych w październiku.
Niefiltrowana, nieoczyszczana posiada wszystkie dobroczynne właściwości, witaminy i mikroelementy. Resztki owoców w oliwie w postaci osadu pozytywnie wpływają na smak i aromat.
Wenecjanie wybrali dokładnie ten obszar 300 lat temu (1720), aby stworzyć dobrze znany, historyczny wenecki gaj oliwny w Prewezie. Doskonale zdawali sobie sprawę z wyjątkowego mikroklimatu półwyspu Preveza, z jego łagodnymi zimami i chłodnymi latami. Dlatego oliwa z oliwek pochodząca z tych drzew oliwnych ma niepowtarzalny smak i aromat w połączeniu z wysoką wartością odżywczą.
Producent: Bio Green
Niefiltrowana, nieoczyszczana posiada wszystkie dobroczynne właściwości, witaminy i mikroelementy. Resztki owoców w oliwie w postaci osadu pozytywnie wpływają na smak i aromat.
Wenecjanie wybrali dokładnie ten obszar 300 lat temu (1720), aby stworzyć dobrze znany, historyczny wenecki gaj oliwny w Prewezie. Doskonale zdawali sobie sprawę z wyjątkowego mikroklimatu półwyspu Preveza, z jego łagodnymi zimami i chłodnymi latami. Dlatego oliwa z oliwek pochodząca z tych drzew oliwnych ma niepowtarzalny smak i aromat w połączeniu z wysoką wartością odżywczą.
Producent: Bio Green
- Opakowanie: szkło
- Gatunek oliwek: Blend
- Region pochodzenia: Epirus
- Kwasowość: 0,17
- Wysoko polifenolowe: Tak
- Ilość polifenoli: 677 mg/kg
- Wczesny zbiór: Tak
- Oliwa niefiltrowana: Tak
- Oliwa smakowa: Nie