Infolinia: 889 133 333
Anoskeli BIO to jednoodmianowa, zbilansowana, ekologiczna oliwa pierwszego tłoczenia o średniej kwasowości 0,5%, pozyskiwana z oliwek odmiany „Koroneiki” nadaje jej delikatny, owocowy i pełen aromatów smak. Produkowana wyłącznie mechanicznie metodą ekstrakcji na zimno, tak, aby zachować aromaty, smaki i dobroczynne właściwości oliwy.

Firma została została założona w 1983 roku przez rodzinę Mamidakis i nazwana na cześć ich miejsca urodzenia - Anoskeli, małej wioski niedaleko Chanii na Krecie. Obecnie to jeden z najnowocześniejszych producentów oliwy na Krecie. Prywatne gaje oliwne zajmują powierzchnię 122.333m2 (2888 drzew oliwnych). Anoskeli znana jest również, ze znakomitego wina, posiada 17.000m2 własnych winnic z piwnicą o pojemności 35.000 litrów i 30 beczek z francuskiego dębu. Anoskeli produkuje oliwę konwencjonalną oraz ekologiczną wyłącznie pierwszego tłoczenia na zimno z owoców odmiany „Koroneiki”. Oba produkty posiadają oznaczenie chronionej nazwy pochodzenia P.D.O. Kolymvari i są wielokrotnie nagradzane w krajowych i międzynarodowych konkursach.

Producent: Anoskeli

  • Opakowanie: szkło
  • Gatunek oliwek: Koroneiki
  • Region pochodzenia: Kreta, Chania
  • Kwasowość: 0,42%
  • Wysoko polifenolowe: Nie
  • Polifenole: nie określono / brak badania
  • Wczesny zbiór: Nie
  • Oliwa niefiltrowana: Nie
  • Oliwa smakowa: Nie

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów