
Produkty powiązane

Doskonale kremowy miód wielokwiatowy z dodatkiem 3% liofilizowanej pomarańczy i odrobiny (0,5%) zmielonych goździków. Połączenie to daje wyjątkowy aromat oraz niezapomniany smak i kolor. Miód z pomarańczą i goździkiem ro również bogactwo składników odżywczych.
Pomarańcza dodana do miodu poddana została liofilizacji. Liofilizacja to proces suszenia produktów poprzez mrożenie. Dzięki niskiej temperaturze i niskiemu ciśnieniu żywność oprócz tego, że zamarza, traci też wodę, która odparowuje. Po tym procesie produkty wciąż zachowują ten sam smak oraz zestaw białek, tłuszczy, cukrów oraz witamin i składników mineralnych.
Owoc pomarańczy jest źródłem witaminy C, beta-karotenu i witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego), a także błonnika i flawonoidów, które wzmacniają działanie wit. C. Pomarańcza to bogate źródło potasu, który odpowiada za regdivację ciśnienia krwi i rytmu serca. Olejki eteryczne zawarte w pomarańczach działają uspokajająco, odprężająco. Zapach pomarańczy poprawia nastrój, a goździki dodają wyjątkowego, korzennego aromatu.
SKŁAD: miód wielokwiatowy nektarowy 96,5%, liofilizowana pomarańcza 3%, goździki 0,5%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
STOSOWANIE
Miód z pomarańczą i goździkami dodaj do ciepłej herbaty, wody lub grzanego wina.
Świetnie smakuje jako poranny napój - wymieszaj 1 łyżkę miodu z pomarańczą i goździkami z letnią wodą i zostaw na noc, a rano zamieszaj i wypij ze smakiem.
Sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, na kanapki lub jako składnik wypieków.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Miód najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. Oczywiście, jeśli w domu jest ciepło to można trzymać miód w lodówce. Niskie temperatury nie wpływają na właściwości miodu, tylko wysokie są niebezpieczne.
Pomarańcza dodana do miodu poddana została liofilizacji. Liofilizacja to proces suszenia produktów poprzez mrożenie. Dzięki niskiej temperaturze i niskiemu ciśnieniu żywność oprócz tego, że zamarza, traci też wodę, która odparowuje. Po tym procesie produkty wciąż zachowują ten sam smak oraz zestaw białek, tłuszczy, cukrów oraz witamin i składników mineralnych.
Owoc pomarańczy jest źródłem witaminy C, beta-karotenu i witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego), a także błonnika i flawonoidów, które wzmacniają działanie wit. C. Pomarańcza to bogate źródło potasu, który odpowiada za regdivację ciśnienia krwi i rytmu serca. Olejki eteryczne zawarte w pomarańczach działają uspokajająco, odprężająco. Zapach pomarańczy poprawia nastrój, a goździki dodają wyjątkowego, korzennego aromatu.
SKŁAD: miód wielokwiatowy nektarowy 96,5%, liofilizowana pomarańcza 3%, goździki 0,5%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
STOSOWANIE
Miód z pomarańczą i goździkami dodaj do ciepłej herbaty, wody lub grzanego wina.
Świetnie smakuje jako poranny napój - wymieszaj 1 łyżkę miodu z pomarańczą i goździkami z letnią wodą i zostaw na noc, a rano zamieszaj i wypij ze smakiem.
Sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, na kanapki lub jako składnik wypieków.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Miód najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. Oczywiście, jeśli w domu jest ciepło to można trzymać miód w lodówce. Niskie temperatury nie wpływają na właściwości miodu, tylko wysokie są niebezpieczne.