Kremowy miód wielokwiatowy z dodatkiem liofilizowanej maliny od Pasieka Sadowskich to smak lata o każdej porze roku! Miód uwielbiany tak samo przez dzieci jak i przez dorosłych.
Malina dodana do miodu poddana została liofilizacji. Liofilizacja to proces suszenia produktów poprzez mrożenie. Dzięki niskiej temperaturze i niskiemu ciśnieniu żywność oprócz tego, że zamarza, traci też wodę, która odparowuje. Po tym procesie produkty wciąż zachowują ten sam smak oraz zestaw białek, tłuszczy, cukrów oraz witamin i składników mineralnych.
Miód zawiera 2% owoców. Połączenie miodu wielokwiatowego i liofilizowanych malin jest po prostu pyszne. To idealna propozycja na chwile, gdy masz ochotę na coś słodkiego i niesamowicie owocowego.
SKŁAD: miód wielokwiatowy nektarowy 98%, liofilizowana malina 2%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Miód najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. Oczywiście, jeśli w domu jest ciepło to można trzymać miód w lodówce. Niskie temperatury nie wpływają na właściwości miodu, tylko wysokie są niebezpieczne.
Malina dodana do miodu poddana została liofilizacji. Liofilizacja to proces suszenia produktów poprzez mrożenie. Dzięki niskiej temperaturze i niskiemu ciśnieniu żywność oprócz tego, że zamarza, traci też wodę, która odparowuje. Po tym procesie produkty wciąż zachowują ten sam smak oraz zestaw białek, tłuszczy, cukrów oraz witamin i składników mineralnych.
Miód zawiera 2% owoców. Połączenie miodu wielokwiatowego i liofilizowanych malin jest po prostu pyszne. To idealna propozycja na chwile, gdy masz ochotę na coś słodkiego i niesamowicie owocowego.
SKŁAD: miód wielokwiatowy nektarowy 98%, liofilizowana malina 2%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Miód najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. Oczywiście, jeśli w domu jest ciepło to można trzymać miód w lodówce. Niskie temperatury nie wpływają na właściwości miodu, tylko wysokie są niebezpieczne.