Miód rzepakowy możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. W odpowiednich ilościach warto dodać go do rozgrzewającej herbaty lub naparu ziołowego. Produkt ten świetnie sprawdzi się w roli naturalnego słodzika do porannej, pełnej świeżych owoców owsianki lub innych płatków zbożowych. Ponadto, miód rzepakowy doskonale sprawdza się w licznych sosach sałatkowych i koktajlach owocowo-warzywnych. Z jego pomocą przygotujemy aromatyczną pieczeń, jak również chrupiące ciasteczka owsiane. Co ciekawe, miód rzepakowy świetnie sprawdza się nie tylko w kuchni. Z jego pomocą możemy przygotować odżywczy peeling do ust. Wystarczy do łyżeczki miodu dodać odrobinę fusów po kawie lub cukru trzcinowego i gotowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 340 kcal
tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 83 g
w tym cukry: 76 g
białko: 0 g
sól: 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.