Infolinia: 889 133 333
Doskonały krem czekoladowy, który jest smaczny i zdrowy. Zawarte w nim składniki są najwyższej jakości. W składzie tego smakołyku znajdziemy odżywczy tłuszcz shea, pastę z orzechów laskowych, a także naturalne kakao w proszku. Zamiast białego cukru, dodano mniej kaloryczny erytrytol, który ponadto ma niższy indeks glikemiczny.

Tłuszcz shea stanowi zdrowszą alternatywę dla tłuszczu palmowego, dodatkowo znajdziemy w nim nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole roślinne, a także cenne witaminy, w tym: witaminę A i E. Kolejny cenny składnik nutadelli, pasta z orzechów laskowych stanowi skarbnicę cennych dla naszego zdrowia składników. Zawiera witaminę E i witaminy z grupy B, a także niezbędne mikroelementy: magnez, miedź i żelazo. Cennym źródłem składników odżywczych jest proszek z nasion kakaowca, w którego składzie znajdziemy witaminy: B, D, E oraz K, a ponadto ważne pierwiastki takie jak: magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor oraz cynk.

Fitosterole roślinne i witaminy z grupy B oraz potas i magnez wspierają utrzymanie prawidłowej wysokości ciśnienia krwi, i wpływają na obniżenie złego cholesterolu we krwi. Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, skutecznie zwalczającym wolne rodniki i opóźniającym procesy starzenia skóry. Może również zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób nowotworowych. Na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego wpływają witaminy z grupy B, a magnez wspiera zdolność zapamiętywania i poziom koncentracji.

Substancja słodząca - erytrytol jest przyjazna dla naszych jelit, i co ważne, przyczynia się do zmniejszenia ryzyka rozwoju infekcji bakteryjnych i próchnicy w jamie ustnej.

Skład: tłuszcz shea, substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe, mleko odtłuszczone w proszku, pasta z orzechów laskowych (13%), kakao w proszku (9%) o obniżonej zawartości tłuszczu, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty i sól.

Stosowanie

Nutadellę możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele sposobów. Można nią posmarować pieczywo. Warto ją dodać do różnego rodzaju deserów, oraz lodów. Nutadella poprawi nam smak kawy latte. Bez przeszkód można ją również dodać do domowych wypieków, a także użyć jako farsz do naleśników.

Przeciwwskazania

Spożywanie nadmiernych ilości nutadelli nie jest wskazane dla osób zmagających się z problemem nadwagi, otyłości, cukrzycy i insulinoodporności. Nie powinny go spożywać dzieci przed ukończeniem pierwszego roku życia. Osoby mające skłonności do alergii, powinny ostrożnie wprowadzać ją do swojej diety.

Dodatkowe informacje

Produkt wegański. Nie zawiera glutenu.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów