Masło Ghee to tradycyjny składnik kuchni indyjskiej. Niemniej jednak, znajduje ono szerokie zastosowanie także w kuchni polskiej i znane jest pod nazwą masła sklarowanego. Niniejszy produkt możemy wykorzystać na wiele różnych sposobów. Po pierwsze, z powodzeniem może zastąpić nam tradycyjne masło oraz margarynę. Dlatego też, idealnie nadaje się na kanapki. Po drugie, masła Ghee nie powinno zabraknąć na wiosennym grillowaniu. Dzięki temu, iż posiada ziołową nutę, doskonale podkreśla smak pieczonych ziemniaków oraz pieczywa. Ponadto, warto wiedzieć, że masło Ghee nie przypala się nawet w temperaturze 260oC, w związku z tym bez przeszkód możemy wykorzystywać je podczas pieczenia oraz smażenia. Co więcej, aromatyczne ziołowe masło Ghee możesz dodawać do domowych past kanapkowych przygotowanych na bazie pieczonych warzyw.
Warunki przechowywania:Masło Ghee (ziołowe) należy przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu, na przykład w domowej spiżarni lub w lodówce. Po pierwszym zastosowaniu produktu wskazane jest jego spożycie w ciągu najbliższych 30 dni. Aby zachować niepowtarzalny aromat masła Ghee, przechowuj je zawsze w szczelnie zakręconym słoiku.
Skład: Tłuszcz mleczny, naturalny aromat ziołowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml
Wartość energetyczna –3675kJ / 894kcal;
Tłuszcze – 1,1g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 60g, nienasycone kwasy tłuszczowe 39,5g;
Węglowodany–0g, w tym cukry 0g;
Błonnik – 0g;
Białko –0g;
Minerały – 0,5g.