Masło Ghee o wyrazistym czosnkowym smaku, to produkt, który możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Po pierwsze, warto smarować nim kanapki na bazie pieczywa pełnoziarnistego, z dodatkiem wysokiej jakości serów oraz świeżych warzyw. Po drugie, masło Ghee czosnkowe można wykorzystać podczas duszenia mięs. Po trzecie, niniejszy produkt jest niezastąpiony w czasie pieczenia świeżych ryb morskich, które stanowią niezrównane źródło witamin oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ponadto, produkt marki Palce Lizać warto wykorzystać podczas smażenia. Niniejsze masło jest odporne na działanie wysokiej temperatury i nie spala się nawet przy 260oC.
Warunki przechowywania:Masło Ghee o smaku czosnkowym najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych, które mogą wpłynąć na jakość oraz zdatność do spożycia produktu. Po otwarciu słoika z masłem, wskazane jest przechowywanie w lodówce i spożycie zawartości w ciągu najbliższych 30 dni.
Skład: Tłuszcz mleczny, naturalny aromat z czosnku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml
Wartość energetyczna –3675kJ / 894kcal;
Tłuszcze – 1,1g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 60g, nienasycone kwasy tłuszczowe 39,5g;
Węglowodany–0g, w tym cukry 0g;
Błonnik – 0g;
Białko –0g;
Minerały – 0,5g.