Zastosowanie
Kakaową Vegetellę można jeść na wiele sposobów – doskonale smakuje wyjadana łyżeczką bezpośrednio ze słoika, ale również jako dodatek do pełnoziarnistego pieczywa, gofrów, naleśników czy słonych krakersów. Krem świetnie sprawdzi się również jako dodatek do deserów, lodów czy muffinek.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: woda, ziarna słonecznika, 21%, olej rzepakowy, syrop daktylowy, syrop z agawy, kakao 4,5%, naturalny zagęstnik jaglany, sól morska, naturalny aromat waniliowy.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g |
|
Wartość energetyczna |
1461 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz |
24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3 g |
Węglowodany |
27 g |
w tym cukry |
19 g |
Błonnik |
1,5 g |
Białko |
6 g |
Sól |
0,41 g |