-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Wysyłka od 9,99 zł
0
twój koszyk
0,00 zł
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
-
MIESZANKA DO WYPIEKU BABKI BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO
Polecane
Symbol:
5900038001213
7.32
| Opinie | |
| Cena przesyłki | 9.99 |
| Dostępność |
Duża dostępność
|
| Kod kreskowy | |
| EAN | 5900038001213 |
Zamówienie telefoniczne: 889133333
SKŁADNIKI
cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu.
OPIS
Doskonała mieszanka do wypieku pysznej, klasycznej babki piaskowej.
Na jej bazie przygotujesz także babkę marmurkową, doskonały keks lub wyśmietnite muffiny. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na sprawdzone, domowe ciasto.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotować do babki piaskowej:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
- 3 jaja
- 140 ml oleju
Wykonanie babki piaskowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto przełożyć do foremki (małej keksówki lub małej foremki do babki).
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
-Ciasto po wypieczeniu można posypać cukrem pudrem, bądź polać wcześniej przygotowaną polewą.
Przygotować do babki marmurkowej:
-1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
-3 jaja
-140 ml oleju
-1,5 łyżki kakao
-3 łyżki mleka
Wykonanie babki marmurkowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
-Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać przesiane kakao oraz 3 łyżki mleka. Całość delikatnie wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej lub szpatułki.
-Ciasta wylewać do formy naprzemiennie: raz jasne raz ciemne.
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut.
-Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g mieszanki do wypieku babki
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,31 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu.
OPIS
Doskonała mieszanka do wypieku pysznej, klasycznej babki piaskowej.
Na jej bazie przygotujesz także babkę marmurkową, doskonały keks lub wyśmietnite muffiny. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na sprawdzone, domowe ciasto.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotować do babki piaskowej:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
- 3 jaja
- 140 ml oleju
Wykonanie babki piaskowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto przełożyć do foremki (małej keksówki lub małej foremki do babki).
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
-Ciasto po wypieczeniu można posypać cukrem pudrem, bądź polać wcześniej przygotowaną polewą.
Przygotować do babki marmurkowej:
-1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
-3 jaja
-140 ml oleju
-1,5 łyżki kakao
-3 łyżki mleka
Wykonanie babki marmurkowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
-Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać przesiane kakao oraz 3 łyżki mleka. Całość delikatnie wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej lub szpatułki.
-Ciasta wylewać do formy naprzemiennie: raz jasne raz ciemne.
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut.
-Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g mieszanki do wypieku babki
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,31 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto (g):
300
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.