Infolinia: 889 133 333
Karob w proszku może zastąpić kakao lub czekoladę. Jest naturalnym słodzikiem bogatym w wapń, fosfor, potas, węglowodany, białko, magnez, witaminę A, B i D oraz inne pierwiastki śladowe.
Ma wyższą wartość odżywczą, niż czekolada i zawiera ponad połowę mniej tłuszczu niż kakao. Jako zamiennik kakao używaj tej samej ilości, w przypadku napoju czekoladowego 2 miarki czekolady zastąp 3 miarkami karobu. Można stosować go do przygotowania napojów, koktajli mlecznych, ciast, ciastek i innych wypieków. Ponieważ jest naturalnym słodzikiem nie wymaga dodawania innych cukrów. Jeśli jednak jesteś łasuchem dosłodź dostępnym u nas syropem z karobu.

Produkty z karobu są: ekologiczne, bezglutenowe, bezkofeinowe, odpowiednie dla wegetarian i wegan, nie zawierają tłuszczów, soli, ani dodatku cukrów

Składniki: 100% karob* (proszek) / *certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego, Rolnictwo EU

Producent: Creta Carob

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów