Rooibos cytrynowy - napar uzyskany z czerwonokrzewu afrykańskiego ma łagodny, słodki smak oraz bursztynowy kolor. W przeciwieństwie do klasycznej herbaty nie zawiera teiny, jest idealny dla kobiet w ciąży, dzieci oraz do picia wieczorem (nie pobudza).
Zwyczajowo nazywany jest herbatą, jednak napar powstaje z igieł czerwonokrzewu afrykańskiego, który nie jest spokrewniony z krzewami herbacianymi.
Skład: rooibos, ananas kandyzowany, płatki słonecznika, aromat.
Zalecany sposób parzenia: 1 łyżeczka herbaty na filiżankę (200 ml) wody o temperaturze ok 80 stopni Celsjusza. Czas parzenia 1-3 minuty w zależności od upodobań. Po tym czasie napar jest gotowy do spożycia.
Zwyczajowo nazywany jest herbatą, jednak napar powstaje z igieł czerwonokrzewu afrykańskiego, który nie jest spokrewniony z krzewami herbacianymi.
Skład: rooibos, ananas kandyzowany, płatki słonecznika, aromat.
Zalecany sposób parzenia: 1 łyżeczka herbaty na filiżankę (200 ml) wody o temperaturze ok 80 stopni Celsjusza. Czas parzenia 1-3 minuty w zależności od upodobań. Po tym czasie napar jest gotowy do spożycia.