Infolinia: 889 133 333

Baton Frupp truskawka bez glutenu Celiko, 10g

Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne. Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP. Truskawki są ważne w diecie kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią. Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.

Składniki:
truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1578 kJ / 373kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 85 g
w tym cukry 65 g
Błonnik 8,2 g
Białko 2,9 g
Sól* 0,03 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Zawartość polifenoli 500 mg/100g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.

Alergeny:
możliwa obecność soi, mleka, orzeszków ziemnych oraz orzechów laskowych

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów