Produkty powiązane
BIO Wiórki kokosowe 1kg BIO PLANETWiórki kokosowe 500G
Wiórki kokosowe wytwarzane są z miąższu (kopry) owoców palmy kokosowej. Drzewo to występuje zazwyczaj w krajach strefy tropikalnej. Na przykład, na terenie niektórych krajów Azjatyckich oraz w Nowej Zelandii. Do rozwoju potrzebuje ono nie tylko wysokich temperatur, ale również dużej wilgotności, regularnych opadów oraz dostępu do światła słonecznego. Co ciekawe, najczęściej palmy kokosowe możemy spotkać na tropikalnych plażach. To właśnie one kojarzą nam się najbardziej z rajskim obrazem turystycznych wysp. Drzewo to zazwyczaj osiąga imponujące rozmiary, a jego wysokość może sięgać nawet 30 metrów. Również liście niniejszego drzewa wzbudzają powszechny zachwyt. Są one długie od 4 do 6 metrów i szerokie na około 90 centymetrów. Niemniej jednak, to co najważniejsze w palmie kokosowej, to jej owoce. Okrągłe orzechy, które ważyć mogą nawet 2,5 kilograma. Są one pokryte ciemnobrązową, nieprzepuszczającą wody skorupą. Ponadto, znajduje się w nich warstwa mleka, które znajduje szerokie zastosowanie zarówno w przemyśle spożywczym, jak i kosmetycznym.
Wiórki kokosowe są niewielkie i przyjmują postać cienkich słupków. Charakteryzują się one białym lub kremowym kolorem oraz sypką konsystencją. To co wyróżnia wiórki kokosowe, to przede wszystkim ich niepowtarzalny smak oraz aromat, który doskonale komponuje się zarówno ze smakiem słodkich deserów, jak i dań wytrawnych.
Składniki: wiórki kokosowe
kraj pochodzenia INDONEZJA
Wiórki kokosowe wytwarzane są z miąższu (kopry) owoców palmy kokosowej. Drzewo to występuje zazwyczaj w krajach strefy tropikalnej. Na przykład, na terenie niektórych krajów Azjatyckich oraz w Nowej Zelandii. Do rozwoju potrzebuje ono nie tylko wysokich temperatur, ale również dużej wilgotności, regularnych opadów oraz dostępu do światła słonecznego. Co ciekawe, najczęściej palmy kokosowe możemy spotkać na tropikalnych plażach. To właśnie one kojarzą nam się najbardziej z rajskim obrazem turystycznych wysp. Drzewo to zazwyczaj osiąga imponujące rozmiary, a jego wysokość może sięgać nawet 30 metrów. Również liście niniejszego drzewa wzbudzają powszechny zachwyt. Są one długie od 4 do 6 metrów i szerokie na około 90 centymetrów. Niemniej jednak, to co najważniejsze w palmie kokosowej, to jej owoce. Okrągłe orzechy, które ważyć mogą nawet 2,5 kilograma. Są one pokryte ciemnobrązową, nieprzepuszczającą wody skorupą. Ponadto, znajduje się w nich warstwa mleka, które znajduje szerokie zastosowanie zarówno w przemyśle spożywczym, jak i kosmetycznym.
Wiórki kokosowe są niewielkie i przyjmują postać cienkich słupków. Charakteryzują się one białym lub kremowym kolorem oraz sypką konsystencją. To co wyróżnia wiórki kokosowe, to przede wszystkim ich niepowtarzalny smak oraz aromat, który doskonale komponuje się zarówno ze smakiem słodkich deserów, jak i dań wytrawnych.
Składniki: wiórki kokosowe
kraj pochodzenia INDONEZJA