
Truskawka liofilizowana w kawałkach.
Skład: 100% liofilizowanych truskawek.
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 25g
Truskawka liofilizowana - (100% truskawka) jest cennym źródłem witaminy C, A, PP a także witamin z grupy B. Truskawki mają niski indeks glikemiczny, dużą zawartość wapnia, fosforu i magnezu. Działanie przeciwzapalne truskawki zyskują dzięki obecności kwercetyny. Błonnik zawarty w truskawkach wspiera perystaltykę jelit. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry z owoców.
Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, oraz dekoracji deserów.
Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne.
Skład: 100% liofilizowanych truskawek.
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 25g
Truskawka liofilizowana - (100% truskawka) jest cennym źródłem witaminy C, A, PP a także witamin z grupy B. Truskawki mają niski indeks glikemiczny, dużą zawartość wapnia, fosforu i magnezu. Działanie przeciwzapalne truskawki zyskują dzięki obecności kwercetyny. Błonnik zawarty w truskawkach wspiera perystaltykę jelit. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry z owoców.
Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, oraz dekoracji deserów.
Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne.