• BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g - BIOPONT

Symbol: 5998858706852
9.71
szt. Do przechowalni
Opinie
Cena przesyłki 9.99
Orlen paczka 9.99
InPost Paczkomaty 15
InPost Kurier 15
Punkt Odbioru DPD 15.9
Kurier DPD 21
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 889133333

SKŁADNIKI
kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik jabłkowy*, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1488 kJ/352 kcal
Tłuszcz - 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 2,4 g
Błonnik - 8,8 g
Białko - 5,1 g
Sól - 0,76 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto (g):
200
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BIOPONT (chrupki bezglutenowe)
Kraj pochodzenia:
Węgry
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia