Infolinia: 889 133 333
SKŁAD: 60% drożdże suszone, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia, emulgator: lecytyna (ze słonecznika)




Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna:  1424 kJ/ 340 kcal

Tłuszcz: 3,7 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,65 g

Węglowodany: 28,3 g

- w tym cukry: <2,5 g

Błonnik 29g

Białko: 33,7 g

Sól: 0,07 g



*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Płatki drożdżowe crunchy Zastosowanie




Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Niektórzy nazywają płatki drożdżowe „wegańskim parmezanem”.Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.




Płatki drożdżowe sprawdzą się jako dodatek do:

kanapkowych past,
sosów,
zapiekanek,
pizzy,
zup (jako naturalny wzmacniacz smaku i zabielacz),
pasztetów,
kanapek,
kotletów roślinnych (również zamiast panierki),
zamiast parmezanu, jako posypka (można je zmieszać ze zmielonymi orzechami nerkowca lub migdałami, ale nie trzeba).


WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów