
Produkty powiązane

Mąka z kasztanów jadalnych jest idealnym zamiennikiem mąki pszennej, ryżowej czy migdałowej.
Produkty z użyciem tej mąki zyskują nowe walory smakowe i większą puszystość, może służyć do przygotowywania makaronów, chleba, ciasta, ciasteczek, pierogów, naleśników, a także do zagęszczania zup i sosów.
Mąka z kasztanów jadalnych jest idealna dla chorych na celiakię. Nie zawiera glutenu, a pod względem tekstury jest bardzo podobno do mąki pszennej.
Mąka z jadalnych kasztanów idealnie zastępuje mąkę pszenną, migdałową i ryżową. Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi rodzajami mąk. Pieczywo wypiekane z dodatkiem mąki z kasztanów charakteryzuje się większą puszystością i nabiera ciemnego koloru. Jest to typowe dla tego rodzaju mąki. Produkt ten nadaje potrawom niepowtarzalne walory smakowe. Przygotujesz z niej pyszne gofry, omlety i placki.
Mąkę z kasztanów można rozpuścić w mleku. Po zagotowaniu takiej mieszanki uzyskuje się polentę. Mąkę wykorzystuje się także do picia. Stanowi składnik wielu koktajli. Zdaniem św. Hildegardy mąka kasztanowa z miodem to także doskonały sposób na wsparcie pracy wątroby. Zalecała ona spożywanie łyżeczki takiej mikstury raz dziennie.
Produkty z użyciem tej mąki zyskują nowe walory smakowe i większą puszystość, może służyć do przygotowywania makaronów, chleba, ciasta, ciasteczek, pierogów, naleśników, a także do zagęszczania zup i sosów.
Mąka z kasztanów jadalnych jest idealna dla chorych na celiakię. Nie zawiera glutenu, a pod względem tekstury jest bardzo podobno do mąki pszennej.
Mąka z jadalnych kasztanów idealnie zastępuje mąkę pszenną, migdałową i ryżową. Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi rodzajami mąk. Pieczywo wypiekane z dodatkiem mąki z kasztanów charakteryzuje się większą puszystością i nabiera ciemnego koloru. Jest to typowe dla tego rodzaju mąki. Produkt ten nadaje potrawom niepowtarzalne walory smakowe. Przygotujesz z niej pyszne gofry, omlety i placki.
Mąkę z kasztanów można rozpuścić w mleku. Po zagotowaniu takiej mieszanki uzyskuje się polentę. Mąkę wykorzystuje się także do picia. Stanowi składnik wielu koktajli. Zdaniem św. Hildegardy mąka kasztanowa z miodem to także doskonały sposób na wsparcie pracy wątroby. Zalecała ona spożywanie łyżeczki takiej mikstury raz dziennie.