Płatki orkiszowe to doskonała propozycja dla wszystkich osób, które cenią sobie zdrowie i smukły wygląd sylwetki. BIO płatki z ziaren orkiszu stanowią bowiem doskonałą alternatywę dla tradycyjnych płatków owsianych. Niemniej jednak, można je wykorzystać w naszej kuchni także na wiele innych sposobów.
- Po pierwsze: płatki orkiszowe doskonale sprawdzą się w formie śniadania z dodatkiem mleka oraz świeżych owoców;
- Po drugie: można dodać je do jogurtu naturalnego lub kefiru. Ponadto, dzięki nim zwiększysz wartość odżywczą koktajli na bazie świeżych owoców;
- Po trzecie: BIO płatki orkiszowe stanowią niezbędny składnik domowych ciasteczek wielozbożowych.
BIO płatki orkiszowe są łatwe w przygotowaniu, wystarczy gotować je przez krótką chwilę lub zalać gorącym mlekiem i odczekać kilka minut, aż staną się miękkie.
Warunki przechowywania: BIO płatki orkiszowe marki EKOHILLAR należy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej. Jeśli chcemy zachować ich świeżość na dłużej, powinniśmy przechowywać je w szklanym pojemniku ze szczelnie zakręcaną pokrywką.
Skład: Ekologiczne płatki orkiszowe – 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml
Wartość energetyczna – 1408kJ / 337 kcal;
Tłuszcze – 2,4g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4g;
Węglowodany – 70 g, w tym cukry: 7g;
Błonnik – 10g;
Białko – 15g;
Sól – <0,01g.