BIO płatki kukurydziane bez GMO to nie tylko smaczny, ale także szybki sposób na zdrowe śniadanie. Niemniej jednak, niniejszy produkt możemy wykorzystać w naszej kuchni także na wiele inny sposobów. Płatki kukurydziane doskonale sprawdzą się w roli dodatku do jogurtu naturalnego w towarzystwie świeżych owoców. Ponadto, produkt ten doskonale uzupełni smak wypiekanych przez nas ciasteczek wielozbożowych. Co ciekawe, pokruszone BIO płatki kukurydziane bez GMO świetnie sprawdzą się także w roli chrupiącej panierki do mięs.
Płatki kukurydziane nie wymagają gotowania, można je spożywać bezpośrednio z opakowania. Najlepiej smakują w towarzystwie ciepłego mleka, kefiru lub maślanki.
Warunki przechowywania: BIO płatki kukurydziane bez GMO należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych. Jeśli pragniesz zachować ich chrupkość na dłużej, zamknij je w szklanym pojemniku ze szczelnie zakręcaną pokrywką.
Skład: Ekologiczne płatki kukurydziane bez GMO – 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml
Wartość energetyczna – 1495kJ / 357 kcal;
Tłuszcze – 0,4g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1g;
Węglowodany – 84,1, w tym cukry: 9,5g;
Błonnik – 3,3g;
Białko – 7,5g;
Woda – 3,7.