Płatki kukurydziane powstają na skutek procesu ekstruzji ziaren kukurydzy. Smakuja doskonale z mlekiem, napojem roślinnym lub jogurtem. Pyszne jako samodzielna przekąska. Można stosować je równiez jako panierke do mięs, szczególnie drobiu. Płatki kukurydziane są źródłem błonnika.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: Kukurydza*, substancja przeciwzbrylająca: lecytyna słonecznikowa *
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1583 kJ/373 kcal
- Tłuszcz: 1,3 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
- Węglowodany: 82 g - w tym cukry: 1,3 g
- Błonnik: 3,6 g
- Białko: 7,0 g
- Sól: 0,2g