Infolinia: 889 133 333

Płatki kukurydziane powstają na skutek procesu ekstruzji ziaren kukurydzy. Smakuja doskonale z mlekiem, napojem roślinnym lub jogurtem. Pyszne jako samodzielna przekąska. Można stosować je równiez jako panierke do mięs, szczególnie drobiu. Płatki kukurydziane są źródłem błonnika.

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Skład: Kukurydza*, substancja przeciwzbrylająca: lecytyna słonecznikowa *

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych

 

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 1583 kJ/373 kcal
  • Tłuszcz: 1,3 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
  • Węglowodany: 82 g - w tym cukry: 1,3 g
  • Błonnik: 3,6 g
  • Białko: 7,0 g
  • Sól: 0,2g

 

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów