BIO płatki jęczmienne to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników śniadań na słodko. Niniejszy produkt możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów:
- Po pierwsze: warto dodać je do porannego musli na mleku owsianym z dodatkiem świeżych owoców leśnych. Takie śniadanie będzie w stanie zapewnić nam mnóstwo energii na cały poranek;
- Po drugie: BIO płatki jęczmienne świetnie sprawdzą się w roli dodatku do jogurtu naturalnego lub kefiru. Ponadto, warto wzbogacić nimi wartość odżywczą przygotowywanych przez nas koktajli owocowych na bazie mleka bądź kefiru;
- Po trzecie: chrupiące płatki jęczmienne doskonale sprawdzą się podczas pieczenia domowych ciasteczek wielozbożowych, które stanowią idealną formę przekąski między posiłkami.
Z uwagi na fakt, że płatki jęczmienne stanowią cenne źródło wartościowych witamin i minerałów, można także wykorzystać je podczas przygotowywania domowej maseczki z dodatkiem miodu oraz zsiadłego mleka.
Płatki jęczmienne szybko się gotują, alemożna spożywać je również na surowo, na przykład z dodatkiem jogurtu lub kefiru naturalnego.
Warunki przechowywania:BIO płatki jęczmienne EKOHILLAR najlepiej przechowywać w szczelnie zakręconym, szklanym pojemniku, w pomieszczeniu wolnym od wilgoci oraz bezpośredniego działania promieni słonecznych. W ten sposób będziemy w stanie na dłużej zachować ich świeżość, a także chronić je przed szkodliwym wpływem moli kuchennych.
Skład:Ekologiczne płatki jęczmienne – 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml
Wartość energetyczna – 1485kJ /355kcal;
Tłuszcze – 3,6g;
Węglowodany – 69,8g;
Błonnik – 9,8g.
IG (indeks glikemiczny) – 69.