Infolinia: 889 133 333

Płatki jaglane to doskonała alternatywa dla tradycyjnej owsianki. Warto podawać je w towarzystwie mleka oraz świeżych owoców. Płatki jaglane są łatwe w zastosowaniu, wystarczy zalać je gorącym mlekiem i odczekać chwilę lub gotować w wodzie (lub w mleku) przez około 3-4 minuty, tak aby stały się miękkie. Co ciekawe, płatki jaglane możemy spożywać nie tylko w formie śniadania. Warto dodać je także do jogurtu naturalnego, koktajlu przygotowanego na bazie owocowców oraz kefiru, jak również użyć przy wypiekaniu domowych ciasteczek wielozbożowych.

Warunki przechowywania:BIO płatki jaglane najlepiej przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu, na przykład w szafce lub w spiżarni kuchennej. Aby chronić niniejszy produkt przed szkodliwym wpływem moli kuchennych, warto przechowywać go w szklanym słoiku ze szczelnie zakręcaną nakrętką.


Skład:Ekologiczne płatki jaglane – 100%

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml

Wartość energetyczna –354kcal;

Tłuszcze – 3,4g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,67g;

Węglowodany – 26g, w tym cukry 3g;

Białko –13g;

Błonnik – 2,7g;

Sód – 5mg.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów