Bio otręby gryczane to produkt niezastąpiony w diecie wszystkich osób, które dbają o swoje zdrowie oraz smukły wygląd sylwetki. Posiadają one przyjemny smak i są delikatnie chrupiące.
Otręby można stosować jako wzbogacenie naleśników, placków, omletów oraz panierek do mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do ciastek owsianych, granoli. Można je dorzucić do jogurtu lub musli.
Otręby gryczane to przede wszystkim wspaniałe źródło błonnika. Dzięki temu zmniejszają poziom cholesterolu, a także poprawiają pracę jelit i zapobiegają zaparciom. Wysoka ilość błonnika gwarantuje szybsze uczucie sytości.
Ziarno na mąkę pochodzi od ekologicznych dostawców z serca Warmii i Mazur. Suche i oczyszczone ziarno mieli się w całości na kamieniach młyńskich, następnie na odsiewaczu rozdziela się niewielką ilość otrębów od mąki.
Warunki przechowywania:
BIO otręby gryczane najlepiej przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, na przykład w szafce kuchennej. Jeśli chcemy chronić BIO otręby gryczane przed szkodliwymi molami, powinniśmy przechowywać je w pojemniku ze szczelnie zamykaną pokrywką.
Otręby można stosować jako wzbogacenie naleśników, placków, omletów oraz panierek do mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do ciastek owsianych, granoli. Można je dorzucić do jogurtu lub musli.
Otręby gryczane to przede wszystkim wspaniałe źródło błonnika. Dzięki temu zmniejszają poziom cholesterolu, a także poprawiają pracę jelit i zapobiegają zaparciom. Wysoka ilość błonnika gwarantuje szybsze uczucie sytości.
Ziarno na mąkę pochodzi od ekologicznych dostawców z serca Warmii i Mazur. Suche i oczyszczone ziarno mieli się w całości na kamieniach młyńskich, następnie na odsiewaczu rozdziela się niewielką ilość otrębów od mąki.
Warunki przechowywania:
BIO otręby gryczane najlepiej przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, na przykład w szafce kuchennej. Jeśli chcemy chronić BIO otręby gryczane przed szkodliwymi molami, powinniśmy przechowywać je w pojemniku ze szczelnie zamykaną pokrywką.