Infolinia: 889 133 333

BIO Makaron z soczewicy to produkt, który świetnie sprawdzi się w kuchni miłośników kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Ten roślinny produkt o wysokiej zawartości białka odznacza się delikatnym smakiem, który świetnie łączy się zarówno z mięsem, jak i warzywami. Dlatego też, można wykorzystać go na wiele różnych sposobów. Makaron z soczewicy jest łatwy w przygotowaniu. Czas jego gotowania wynosi zaledwie 5-8 minut. Dodaj makaron z soczewicy do Twojej ulubionej sałatki. Skomponuj pyszną wegańską zapiekankę z dodatkiem grillowanych warzyw. Makaron z soczewicy doskonale sprawdzi się także w roli dodatku do zupy pomidorowej.

Sposób przygotowania: 100g BIO Makaronu z soczewicy gotuj w 1 litrze wrzącej i lekko osolonej wody przez około 5-8 minut.

Warunki przechowywania: BIO Makaron z soczewicy czerwonej należy przechowywać z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych, w suchym i chłodnym miejscu.


Skład: 100% mąka z soczewicy czerwonej (certyfikowany składnik ekologiczny).


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

Wartość energetyczna – 1477kJ / 348kcal;

Tłuszcz – 1,1g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g;

Węglowodany – 56g, w tym cukry: 5,1g;

Białko – 26g;

Sól – 0,01g.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów