BIO Makaron gryczany to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników zdrowej kuchni. Niniejszy produkt jest niezwykle łatwy w przygotowaniu. Aby ugotować makaron, należy wlać do dużego garnka około 1000ml wody i delikatnie ją posolić. Następnie należy doprowadzić wodę do wrzenia, wrzucić do niej około 100g makaronu i gotować całość przez około 5 minut. Tak przygotowany makaron, wyprodukowany na bazie mąki gryczanej, stanowi idealną podstawę do przyrządzenia obfitującego w cenne składniki odżywcze spaghetti. Ponadto, niniejszy produkt bez przeszkód możemy dodawać do zup. Dzięki swojemu unikalnemu smakowi, BIO Makaron gryczany doskonale łączy się ze świeżymi liśćmi szpinaku, rukolą, białymi serami, suszonymi pomidorami, a także z lekko kwaśnymi kaparami.
Warunki przechowywania: BIO Makaron gryczany zaleca się przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Na przykład, w domowej spiżarni lub w szafce kuchennej.
Skład: 100% mąka gryczana (certyfikowany składnik ekologiczny).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 1480kJ / 350kcal;
Tłuszcz – 2,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g;
Węglowodany – 65g, w tym cukry: 5,0g;
Białko – 12g;
Sól – 0,01g.