Infolinia: 889 133 333

BIO fasola biała „JAŚ” zajmuje ważne miejsce nie tylko w kuchni wegan i wegetarian. Wszystko to ze względu na jej doskonały smak, a także możliwość szerokiego zastosowania, zarówno podczas przygotowywania dań wytrawnych, jak i słodkich deserów. Poniżej przygotowaliśmy dla Ciebie kilka propozycji na to, jak wykorzystać BIO fasolę białą „JAŚ” marki BIO PLANET w Twojej codziennej kuchni:

  • Propozycja 1: wykorzystaj BIO fasolę do upieczenia pysznego pasztetu wegańskiego z dodatkiem czosnku oraz Twoich ulubionych ziół. Tak przygotowaną przekąskę możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno;
  • Propozycja 2: przyrządź doskonałą pastę kanapkową na bazie gotowanej fasoli i połącz ją z ulubionymi dodatkami, takimi jak prażone pestki, czy też suszone warzywa i owoce. Taką pastę bez przeszkód możesz podawać na toście pełnoziarnistym;
  • Propozycja 3: przygotuj wegańską „fasolę po bretońsku”, aby przekonać się, że bezmięsna kuchnia jest nie tylko pełna zdrowia, ale także smaku;
  • Propozycja 4: dodaj BIO fasolę białą „JAŚ” do pełnej warzyw sałatki. Tak przygotowane danie świetnie sprawdzi się w roli lunchu lub obiadu;
  • Propozycja 5: upiecz pyszne babeczki czekoladowe na bazie białej fasoli „JAŚ”, a przekonasz się, że nasiona roślin strączkowych mają swoje słodkie oblicze.

Jak ugotować BIO fasolę białą „JAŚ”? Ugotowanie fasoli wymaga jej wcześniejszego namaczania (przez minimum 12 godzin). Następnie ziarenka należy dokładnie przepłukać i przełożyćdo garnka z nieosoloną wodą. Fasolę białą należy gotować przez około 60 minut, aż stanie się miękka. Jeśli chcesz ją posolić, zrób to dopiero przed końcem procesu gotowania.

Warunki przechowywania:BIO fasola biała „JAŚ” marki BIO PLANET powinna przechowywana być w suchym, chłodnym i wolnym od bezpośredniego działania promieni słonecznych miejscu. Aby chronić ją przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych (np. przed molami kuchennymi), warto zamknąć ją w pojemniku ze szczelnie zakręcaną pokrywką. Zgodnie ze wskazaniami producenta, fasola „JAŚ” nie powinna przechowywana być w zamknięciu dłużej niż przez okres 6 miesięcy.


Skład:100% ekologiczna fasola biała „JAŚ” (certyfikowany składnik ekologiczny).


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g PRODUKTU

Wartość energetyczna –1243kJ / 296kcal;

Tłuszcze – 1,3g: w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,2g;

Węglowodany – 36g: w tym cukry – 2,3g;

Błonnik – 24g;

Białko – 23g;

Sól – 0,03g.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów